top of page

Ayvalık Uluslararası Film Festivali ve Mordem Sanat İşbirliği


Bu yıl kurulan Seyir Derneği 16-21 Eylül tarihleri arasında Ayvalık Uluslararası Film Festivali’ni düzenlemenin yanı sıra, Kültür için Alan desteği ve Mordem Sanat işbirliği ile 24-25 Eylül’de Diyarbakır’da olacak.


Başta Ayvalık ve Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de kültür sanat alanında etkinlik düzenlemek ve atölye yapmak üzere kurulan Seyir Derneği, sahne sanatları eğitimi veren, farklı sanat dallarında işlerin sergilendiği ve üretildiği, herkese açık bir mekân olarak kurgulanan Mordem Sanat işbirliği ve Kültür için Alan desteği ile Ayvalık Uluslararası Film Festivali’ni Diyarbakır’a taşıyor.


Kültür için Alan, Goethe-Institut, Hollanda Büyükelçiliği, İsveç Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi’nin öncülüğünde başlatılan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Anadolu Kültür’ün işbirliğiyle hayata geçen bir proje. İzmir, Diyarbakır, Gaziantep ve bu kentlere komşu şehirlerde görsel sanatlar ve gösteri sanatları alanındaki kültürel projelere olanak ve kaynak sağlamanın yanı sıra, yerel kurumlar ve sanat alanında üretim yapan profesyonellere farklı eğitim ve gelişim olanakları sunuyor.


Kültür için Alan’ın desteklediği bu proje kapsamında, Ayvalık Uluslararası Film Festivali Ayvalık’ın ardından, 24-25 Eylül tarihlerinde, programındaki 10 film ile Diyarbakır’da Mordem Sanat’a taşınacak. Ayrıca festival için Ayvalık’ta bulunan bir grup öğrenci ve sinemacı da Diyarbakır’a giderek buradaki gösterimlere ve öğrenci eğitim atölyelerinin devamına katılacaklar.


Film gösterimleri ve atölyeler için mekân ve ekipman sağlayacak ve Diyarbakır organizasyonunu üstlenecek Mordem Sanat, Eylül ayında yapılacak Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin katılımcıları arasında yer alacak.


Seyir Derneği Başkanı Azize Tan, bu proje için çok heyecanlı olduklarını, kültür sanat alanından kurum ve kişilerle işbirliği yaparak kültürel faaliyetlerin büyük kentler dışına yayılması için çalışmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Tan ayrıca, bu projenin Türkiye’nin kuzeybatısı ile güneydoğusu arasındaki kültürel bağın güçlenmesine ve pandemi döneminde ancak internet sayesinde düzenlenen kentler arası müşterek etkinliklerin hayatımızı yeniden zenginleştirmesine katkıda bulunacağını vurguladı.


Mordem Sanat’ın yaratıcılarından Barış Işık, “İçerisinde birçok disiplin barındıran Mordem Sanat son olarak bünyesine sinemayı da alarak bölgede bağımsız bir sinema salonu ile film üreticilerine gösterim ve paylaşım alanı açarak bir çatı oluşturmuştur. Kentler arası işbirliğine ve insan katılımına açık bu tarz örgütlenmeleri destekleyerek Ayvalık Film Festivali’nin Diyarbakır’daki izleyicilerle buluşmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz,” dedi.


Ayvalık Uluslararası Film Festivali logosu Poyraz rüzgârından, denizdeki dalgalardan ve Ayvalık’ın tarihi mirasından ilham aldı.


Festivalin sosyal medya hesapları yeni olduğu için takip etmenizi ve bu heyecanlı yolculukta bize eşlik etmenizi diliyoruz.

תגובות


bottom of page